Keihäskarnevaalit käyntiin huomenna osana Suomi 100 -ohjelmaa

Pihtiputaan Keihäskarnevaalit käynnistyvät jälleen huomenna Pihtiputaalla. 47. karnevaalit kokoavat jälleen ison joukon suomalaisia ja ulkomaisia keihäänheiton harrastajia ja seuraajia yhteen. Parhaimmillaan jopa viiden päivän mittainen keihäskoulu tarjoaa heittäjille laadukasta opetusta keihäänheiton saloihin sekä yhteisöllistä toimintaa koko keihäsperheen kesken. Keihäskouluun on ilmoittautunut noin 200 koululaista, joista vajaat 40 urheilijaa ja valmentajaa tulee ulkomailta.

Tämän vuoden tapahtumalla on erityisluonne Suomen itsenäisyyden juhlavuoden vuoksi. Pihtiputaan Keihäskarnevaalit on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017! Tähän liittyen Keihäskarnevaalien ohjelmassa on useita Suomi 100 -teemaan liittyviä osioita ja toimenpiteitä:

  • Tavoitteena ainakin 100 harjoitusheittoa jokaiselle nuorelle keihäskoulun aikana.
  • 100 metrin keihäskilpailu eli oikean ja vasemman käden heiton yhteenlaskettu tulos. Yli 100 merin tulokset palkitaan. Laji on ollut olympialaisissa 1900-luvun alussa ja vuonna 1912 Julius Saaristo otti lajin olympiakultaa tuloksella 109,42 m.
  • Keihään juhlaa yli 100 vuotta -tilastoteoksen myynti Keihäskarnevaaleilla. Kirja on valmistunut jo 2015, mutta sen sisältö on nyt Suomen juhlavuotena entistä ajankohtaisempi.
  • 100 valokuvaa suomalaisen keihäänheiton historiasta nähtävillä Keihäsmuseossa. Keihäsmuseossa pääsee aikamatkalle suomalaisen keihäänheiton yli 100 vuotiseen historiaan kuvien ja esineiden välityksellä.

Keihäskarnevaalit huipentuvat perinteisesti aikuisten pääkilpailuihin sunnuntaina. Lisätietoja osallistujista ja aikataulusta löytyy näiltä sivuille lähipäivinä. Tervetuloa seuraamaan taistelua Pihtiputaan herruudesta!