50-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Keihäskarnevaalit ry nimesi alkuvuodesta viisi keihäänheittäjää kummiurheilijoikseen. He ovat Anni-Linnea Alanen, Julia Valtanen, Jasmine Repo, Topias Laine ja Teemu Narvi. Valinta kohdistui heittäjiin, joilla on selkeää menestyspotentiaalia aikuisten sarjassa tulevina vuosina. Toiminnan tavoitteena on luonnollisesti molemminpuolinen hyöty – urheilijat saavat nimeään paremmin esille sekä tukea harjoitteluunsa, ja Keihäskarnevaalit vastaavasti urheilijoiden kautta lisää näkyvyyttä toiminnalleen.

Huipulle tähtäävälle kehittyvälle urheilijalle kaikki ulkopäin tuleva tuki on yleensä tervetullutta. Vuonna 2019 N17-sarjan (600 g) SE:n 55,24 m heittänyt Anni-Linnea Alanen oli positiivisesti yllättynyt valinnasta kummiurheilijaksi.

– Mielestäni tämä ”titteli” on arvokas ja tärkeä itselleni keihäänheittäjänä, ja toivon hoitavani tehtävän kunnialla maaliin saakka. Uskon, että tämä kummiurheilijan tehtävä tuo minulle positiivista näkyvyyttä ja vähän uusia juttuja mun urheiluun. Tällaiset jutut antavat urheilijalle paljon motivaatiota, kertoo Anni-Linnea.

Keihäskarnevaalit ry haluaa edistää suomalaista keihäänheittoa monipuolisesti. Parhaiten suomalaiset tuntevat Keihäskarnevaalit jokakesäisenä keihäänheiton lajikarnevaalina ja kilpailuna Pihtiputaalla. Tämän lisäksi Keihäskarnevaalit ry on kuitenkin jo useamman vuoden organisoinut alueellisia keihäskouluja ympäri Suomea.

– Kummiurheilijatoiminta on luonnollinen lisä muulle toiminnallemme. Näin voimme entistä paremmin tukea hyvällä kehityspolulla olevia tulevaisuuden huippuheittäjiä. Haluamme, että suomalainen keihäänheitto saa lisää harrastajia ja nousee takaisin varmaksi mitalilajiksi arvokilpailuissa, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Ahti Paananen.

Yhteistyö kummiurheilijoiden kanssa on sovittu jatkuvan kesän 2021 Keihäskarnevaaleihin saakka. Mikäli kummiurheilijatoiminta osoittautuu toimivaksi sekä urheilijoiden että Keihäskarnevaalit ry:n kannalta, se saanee jatkoa tulevinakin vuosina.

Kummiurheilijoiden esittelyt sekä kysymyksiä ja vastauksia: https://www.keihaskarnevaalit.com/yhteistyossa/kummiurheilijat-2021/