49. Keihäskarnevaalit käyntiin huomenna

Huomenna keskiviikkona 26.6. käynnistyy 49. Keihäskarnevaalit Pihtiputaalla. Mukana on jälleen komea joukko, yhteensä noin 170 keihäänheittäjää ja heittäjän alkua. Tätä ryhmää paimentaa lähes 30 kouluttajaa asiantuntevalla otteellaan.

Mukana on jälleen iso kansainvälinen edustus – yhteensä 48 heittäjää ja valmentajaa ulkomailta. Isoimmat ryhmät tulevat Iso-Britanniasta ja Kiinasta.

Suomen kärkiheittäjiä nähdään lisäksi jo keihäskoulun aikana vierailemassa eri ryhmissä ja pitämässä siellä treenejä lapsille ja nuorille.

Karnevaalit huipentuvat sunnuntaina 30.6. aikuisten pääkilpailuihin. Miehissä ennakkosuosikin viittaa pitää yllään Antti Ruuskanen, joka on kauden parhaiden heittojen vertailussa vajaat 2 metriä edellä Toni Kuuselaa. Vastusta tulevat varmasti antamaan myös Lassi Etelätalo ja kiinalaiset heittäjät.

Naisten kisassa kovan tulostason varmistavat yli 67 m heittänyt Kiinan Liu Shiying ja Latvian Lina Muze, jonka ennätys on tältä kaudelta 64,87 m. Toivottavasti myös suomalaiset pääsevät ensimmäisen kerran tänä kesänä 60 m lukemiin.

Tervetuloa Pihtiputaalle niin keihäskoululaiset kuin kisaturistitkin!