Alueelliset keihäskoulut

Keihäskarnevaalit ry on ottamassa merkittävää roolia keihäänheiton harrastajamäärien kasvattamisessa laajentamalla keihäskoulutoimintaa alueelliseksi ja ympärivuotiseksi. Ympärivuotinen keihäskoulu toimii Keihäskarnevaalit ry:n osaavien kouluttajien avulla ja SUL:n kanssa tiiviissä yhteistyössä. Tavoitteena on hyödyntää suomalaista keihäänheitto-osaamista vieläkin tehokkaammin tuomalla lisää harrastajia sekä heille osaavia valmentajia päivittäisen/viikoittaisen toiminnan pariin. Lopullisena tavoitteena luonnollisesti se, että Suomalainen keihäs lentäisi jatkossa vieläkin pidemmälle!

TAVOITE

Tavoitteena ympärivuotisessa keihäskoulutoiminnassa on lajin harrastajamäärien kasvattaminen sekä lajin perustekniikan opetteleminen/omaksuminen ammattitaitoisten valmentajien avulla riittävän aikaisessa kehitysvaiheessa.

KENELLE

Keihäskoulut ovat avoimia kaikille alueen seurojen 9–15-vuotiaille urheilijoille ja myös sellaisille, jotka eivät vielä kuulu mihinkään seuraan. Harjoituksissa on aina läsnä vähintään kaksi kouluttajaa, jotta heittäjät voidaa jakaa ikänsä ja tasonsa mukaisiin ryhmiin harjoituksen aikana.

TOIMINTA

Alueelliset keihäskoulut, sisältäen viikoittaiset harjoitukset (1 krt/vko, a’ 2h), aloitetaan mahdollisimman laajalti ympäri Suomea talven ja kevään 2015 aikana. Toiminnan kansalliset päätapahtumat ovat luonnollisesti Pihtiputaan keihäskarnevaalit 24.–28.6.2015 sekä Tampereen Pirkkahallilla 28.2.2015 talvimestaruuskisojen yhteydessä järjestettävät Talvikarnevaalit.

Tavoitteena jokaisella keihäskoululla on kokoontua Pihtiputaan Keihäskarnevaaleihin kesäkuun viimeiseen viikonloppuun mennessä 10–20 kertaa. Paikkakunnittain tulee eri syistä eroja kokoontumiskertoihin. Talven ja kevään aikana on ajankohtia, jolloin säännöllinen viikoittainen kokoontuminen ei onnistu, mm. hiihtoloma-viikko, pääsiäinen jne. Toukokuussa siirrytään sitten pääsääntöisesti ulkona tapahtuviin harjoituksiin.

Touko-kesäkuussa lisäksi järjestetään muutamia kilpailuja seurojen avustuksella ennen kesän päätapahtumaa Pihtiputaan Keihäskarnevaalia.

KOULUTTAJAT

Keihäskoulut on tarkoitettu seurojen tueksi ja täydentämään urheilukoulutoimintaa valituilla paikkakunnilla. Kouluttajina toimivat pääasiassa Pihtiputaan Keihäskarnevaalien tutut kouluttajat, lisäksi yhtenä tavoitteena on löytää uusia kouluttajia lasten ja nuorten vanhemmista sekä taustoista.

MAKSUT

Kertamaksu 10 €. Paikkakunnittain päätetään, kuinka monta kertaa keihäskoulu järjestetään ja siten saadaan muodostettua keihäskoulumaksu, joka maksetaan yhdellä kertaa.

PAIKKAKUNNAT

Tällä hetkellä alueellista keihäskoulutoimintaa on seuraavilla paikkakunnilla:

Lisäksi selvitysten ja valmistelujen alla ovat Pajulahti ja Lappeenranta

Näiden lisäksi omat keihäskoulunsa löytyy  paikallisesti myös Turusta (lisätietoja: Tuomas Laaksonen) sekä Kuortaneelta (lisätietoja: Kari Häkkilä).