Alueelliset keihäskoulut

Keihäskarnevaalit ry on ottamassa merkittävää roolia keihäänheiton harrastajamäärien kasvattamisessa laajentamalla keihäskoulutoimintaa alueelliseksi ja ympärivuotiseksi. Ympärivuotinen keihäskoulu toimii Keihäskarnevaalit ry:n osaavien kouluttajien avulla.

Tavoitteena on hyödyntää suomalaista keihäänheitto-osaamista vieläkin tehokkaammin tuomalla lisää harrastajia sekä heille osaavia valmentajia päivittäisen/viikoittaisen toiminnan pariin. Lopullisena tavoitteena luonnollisesti se, että Suomalainen keihäs lentäisi jatkossa vieläkin pidemmälle!

TAVOITE

Tavoitteena ympärivuotisessa keihäskoulutoiminnassa on lajin harrastajamäärien kasvattaminen sekä lajin perustekniikan opetteleminen/omaksuminen ammattitaitoisten valmentajien avulla riittävän aikaisessa kehitysvaiheessa.

KENELLE

Keihäskoulut ovat avoimia kaikille alueen seurojen 9–16-vuotiaille urheilijoille ja myös sellaisille, jotka eivät vielä kuulu mihinkään seuraan. Harjoituksissa on aina läsnä riittävä määrä kouluttajia, jotta heittäjät voidaa jakaa ikänsä ja tasonsa mukaisiin ryhmiin harjoituksen aikana.

TOIMINTA

Alueelliset keihäskoulut, sisältäen viikoittaiset harjoitukset (1 krt/vko, a’ 2h), on aloitettu talvella 2015. Kaudella 2020-2021 toiminnan kehittämiseksi on saatu OKM:n seuratoiminnan kehittämistukea. Sen avulla pyritään laajentamaan toimintaa useammalla paikkakunnalle ja parantamaan koulujen laatua ja suunnitelmallisuutta.

Jokakesäiset Pihtiputaan Keihäskarnevaalit kesäkuun lopussa tarjoavat kaikille alueellisten keihäskoulujen osallistujille hyvän tilaisuuden tavata muita harrastajia ympäri Suomea ja oppia lisää keihäänheitosta.

Keihäskouluissa pidetään talvikauden aikana sekä alkukesällä yhteensä 20-25 harjoitusta. Paikkakunnittain tulee eri syistä eroja kokoontumiskertoihin. Talven ja kevään aikana on ajankohtia, jolloin säännöllinen viikoittainen kokoontuminen ei onnistu, mm. hiihtoloma-viikko, pääsiäinen jne. Toukokuussa siirrytään sitten pääsääntöisesti ulkona tapahtuviin harjoituksiin sekä järjestetään kilpailu keihäskoululaisille mahdollisuuksien mukaan.

KOULUTTAJAT

Keihäskoulut on tarkoitettu seurojen tueksi ja täydentämään urheilukoulutoimintaa valituilla paikkakunnilla. Kouluttajina toimivat pääasiassa Pihtiputaan Keihäskarnevaalien tutut kouluttajat, lisäksi yhtenä tavoitteena on löytää uusia kouluttajia lasten ja nuorten vanhemmista sekä taustoista.

MAKSUT

Harjoitusten kertamaksu vaihtelee hieman paikkakunnittain mm. erilaisten tilavuokrien johdosta, mutta maksimi on kuitenkin 10 €/harjoitus. Paikkakunnittain päätetään, kuinka monta kertaa keihäskoulu järjestetään, mitä kautta muodostuu keihäskoulun kokonaismaksu.

PAIKKAKUNNAT

Tällä hetkellä alueellista keihäskoulutoimintaa on seuraavilla paikkakunnilla:

Näiden lisäksi omat keihäskoulunsa löytyy  paikallisesti myös Turusta (lisätietoja: Tuomas Laaksonen) sekä Kuortaneelta (lisätietoja: Kari Häkkilä).