Pararyhmä

Parakeihäänheittäjien ryhmä on yksi Keihäskoulun ryhmistä Pihtiputaalla. Ohjelma noudattelee Keihäskoulun yleisohjelmaa. Vuonna 2022 pararyhmäkin aloittaa keihäskoulunsa jo torstaina kilpailujen merkeissä. Tästä jatketaan sitten harjoittelun merkeissä loppuviikko. Pararyhmän hinta ja ilmoittautuminen noudattelevat normaalia keihäskoulun ilmoittautumista, joka löytyy täältä.

Keihäskarnevaaleilla pararyhmä jo vuodesta 1993!

Ensimmäistä kertaa olimme ryhmänä mukana 1993. Mikki Saleva oli ollut jo 1991 jossa tapasi Marko Hyytiäisen josta heidän yhteistyö alkoi. Noilla meidän yka karnevaaleilla meitä oli kymmenkunta henkeä. Vastaan otto oli kotoisen lämmin olimme heti osa keihäsperhettä kaikki olivat kiinnostuneita meistä ja tekemisestämme.

Paljon oli niitä kysymyksiä johon vastauksia annettiin ja tietysti kaikkien piti päästä kokeilemaan miltä tuntui heitää tuolista. Olimme sopineet, että kokeilla sai aina vaikka emme olleetkaan heittopaikalla. Leikkimielinen kisakin käytiin jossa heittivät ainakin Kinnusen Kimmo, Hyytiäisen Marko, Ihalaisen Kari, Salevan Mikki ja Saunavaaran Rauno. Kimmo taisi voittaa heitettyään n 31.50. Huomattavaa oli , että silloinen ME oli 29.86 eli tason vertailu oli jo tuolloin käynnissä.

Media oli erittäin kiinnostunut uusista karnevaalilaisista olimme televisiossa ja tietysti eri lehdissä. Tuon eka vuoden jälkeen olemme olleet vaihtelevilla kokoonpanonoilla jokaisella karnevaalilla. Viime vuosina olemme käyttäneet karnevaaleja yhtenä valmistautumisleirinä  arvokisoihin. Ensimmäisiä karnevaaleja käytiin Suomen Invalidien nimen alla, mutta 2000 alkaen homma on ollut osa Suomen Paralympiakomitean toimintaa. Tulevilla karnevaaleilla siirymme uuden isännän eli Suomen Urheiluliiton siipien suojaan.

Pihtiputaalla ovat kuntoaan hioneet ainakin seuraavat arvokisamitalistit: Mikki Saleva, Rauno Saunavaara, Markku Niinimäki, Matti Leinonen, Eero Hulanmäki, Tiina Ala-aho ja Marjaana Väre. Mitalleja tuo porukka on voittanut varmaan yli 40 ja jokainen on jossain vaiheessa omistanut oman luokkansa ME:n. Pistäkääpä paremmaksi!

Tätä muisteli Timo Heikkinen