Alueelliset keihäskoulut

Keihäskarnevaalit ry on ottamassa merkittävää roolia keihäänheiton harrastajamäärien kasvattamisessa laajentamalla keihäskoulutoimintaa alueelliseksi ja ympärivuotiseksi. Ympärivuotiset keihäskoulut toimivat Keihäskarnevaalit ry:n osaavien kouluttajien avulla.

Tavoitteena on hyödyntää suomalaista keihäänheitto-osaamista vieläkin tehokkaammin tuomalla lisää harrastajia sekä heille osaavia valmentajia päivittäisen/viikoittaisen toiminnan pariin. Lopullisena tavoitteena luonnollisesti se, että Suomalainen keihäs lentäisi jatkossa vieläkin pidemmälle!

TAVOITE

Tavoitteena ympärivuotisessa keihäskoulutoiminnassa on lajin harrastajamäärien kasvattaminen sekä lajin perustekniikan opetteleminen/omaksuminen ammattitaitoisten valmentajien avulla riittävän aikaisessa kehitysvaiheessa.

KENELLE

Keihäskoulut ovat avoimia kaikille alueen seurojen 9–16-vuotiaille urheilijoille ja myös sellaisille, jotka eivät vielä kuulu mihinkään seuraan. Harjoituksissa on aina läsnä riittävä määrä kouluttajia, jotta heittäjät voidaa jakaa ikänsä ja tasonsa mukaisiin ryhmiin harjoituksen aikana.

TOIMINTA

Keihäskouluissa harjoituksia pidetään pääsääntöisesti 1 x viikossa kestäen 1,5-2 h kerrallaan. Talvikauden ja alkukesän aikana harjoituksia kertyy koulusta riippuen yhteensä 20-25 kertaa. Toukokuussa siirrytään pääsääntöisesti ulkona tapahtuviin harjoituksiin sekä järjestetään kilpailu keihäskoululaisille mahdollisuuksien mukaan.

Jokakesäiset Pihtiputaan Keihäskarnevaalit kesäkuun lopussa tarjoavat kaikille alueellisten keihäskoulujen osallistujille hyvän tilaisuuden tavata muita harrastajia ympäri Suomea ja oppia lisää keihäänheitosta.

Kaudella 2020-2021 toiminnan kehittämiseksi on saatu OKM:n seuratoiminnan kehittämistukea. Sen avulla pyritään laajentamaan toimintaa useammalla paikkakunnalle ja parantamaan koulujen laatua ja suunnitelmallisuutta.

KOULUTTAJAT

Keihäskoulut on tarkoitettu seurojen tueksi ja täydentämään urheilukoulutoimintaa valituilla paikkakunnilla. Kouluttajina toimivat pääasiassa Pihtiputaan Keihäskarnevaalien tutut kouluttajat, lisäksi yhtenä tavoitteena on löytää uusia kouluttajia lasten ja nuorten vanhemmista sekä taustoista.

MAKSUT

Harjoitusten kertamaksu vaihtelee hieman paikkakunnittain mm. erilaisten tilavuokrien johdosta, mutta maksimi on kuitenkin 10 €/harjoitus. Paikkakunnittain päätetään, kuinka monta kertaa keihäskoulu järjestetään, mitä kautta muodostuu keihäskoulun kokonaismaksu.

Alle 18-vuotiaat alueellisten keihäskoulujen osallistujat on vakuutettu Keihäskarnevaalit ry:n toimesta tapaturman varalta keihäskoulun harjoituksissa sekä niihin liittyvillä välittömillä meno- ja paluumatkoilla.

PAIKKAKUNNAT

Tällä hetkellä alueellista keihäskoulutoimintaa on ollut seuraavilla paikkakunnilla: